kakosemotivisati.com

Nekretnine u Srpskoj sve skuplje
2019/03/14,13:47

Cijene nekretnina u Republici Srpskoj su sve veće, u pojedinim gradovim kao što je Banjaluka cijena kvadrata stana u novogradnji ide i do 3000 maraka, a ni ostali gradovi ne zaostaju.

Razlog poskupljenja nekretnina stručnjaci vide u većoj potražnji ali i u nedostatku građevinskih radnika. Poređenja radi, cijena kvadrata stana u Budimpešti i Beogradu može da se kupi po istoj cijeni kao i kvadrat stana u Banjaluci.

Rast cijena nekretnina u Banjaluci prati i rast cijena u ostalim gradovima Republike Srpske, prije svega u Trebinju, Prijedoru, Istočnom Sarajevu i Bijeljini. Kvadrat stana u Trebinju može da se kupi po cijeni od 1600 maraka, ali zavisno od lokacije ide i do 2200 maraka po kvadratu.

- Cijenu kvadrata diktira prije svega kvalitet gradnje i lokacija, ali i ostali faktori poput godine izgradnje i strukture stana – ističu iz agencije za nekretnine Banja Luka Condo.

Oni ističu da su kupci prije svega zainteresovani za stanove manje kvadrature, od 45 do 60 kvadrata, a to su uglavnom mladi bračni parovi, kao i naši ljudi iz inostranstva kojima kupovina nekretnine u Srpskoj predstavlja i jedan vid štednje.

Veliki problem investitorima predstavlja nedostatak građevinskih radnika, što u poslednje vrijeme ima veliku ulogu na cijenu nekretnina, odlaskom velikog broja građevinskih radnika dolazi do povećanja dnevnica, a samim tim i konačne cijene nekretnina.

Kvadrat stana najjeftiniji je u Doboju i Istočnom Sarajevu.  

Čestitamo
2019/03/14,13:41
Ukoliko možete da pročitate ovaj članak, uspešno ste se registrovali na Blog.rs i možete početi sa blogovanjem.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu